WEEKEND UDSALG | SPAR 10% PÅ HELE SHOPPEN!

Brug rabatkoden: GROWEEKEND *Gælder ikke i forvejen nedsatte varer*

NYHED: Shogun Fertilisers | SPAR 20%

*Gælder kun lørdag og søndag UGE 22*

Hurtig og sikker levering

Vi sender pakken samme dag

Interview om forskellen mellem dyrkning udenfor og indenfor

Vi interviewede Anders om de største forskelle i at vækste planter i solen mod at vækste under LED vækstlys. Sammen arbejder vi på at hjælpe LED vækstlys med at blive mere mainstream, da effektiviteten endelig har overskredet traditionel voksende belysning til indendørs klima uden solen involveret.

 

 

”Hvad er de største forskelle mellem at vækste med LED vækstlys sammenlignet med at vækste planter udenfor?”.

Den største forskel er, at når du vækster med LED vækstlys. At når man vækster med et lys, der er specifikt designet med det rigtige spektrum, som plantens behov har for fotosyntesen. Og der er forskel mellem nogle LED vækstlamper, fordi nogle er lavet til at give en plante det, den har brug for, og andre typer er skabt for at samle solens spektrum. Og disse solspektrumlamper har en masse nanometre – lysbølger – som ikke bruges af planten. Det er den største forskel mellem at vækste udenfor og vækste indenfor med LED vækstlys, fordi planten optager meget mere af lyset, når det specifikt er designet til at imødekomme dens behov.

 

 

”Så det betyder, at resultaterne som regel er bedre med LED vækstlys?”.

Normalt ja, lyset fra solens intensitet er meget højere, men du kan give planten det rigtige spektrum, hvilket betyder, at det vil bruge mere af sin intensitet end solens intensitet.

 

 

”Hvordan vil du foreslå, at du vælger de bedste LED vækstlys? Hvilke faktorer er vigtige? ”.

Det er vigtigt at fokusere på hvilken plante du dyrker og at imødekomme dens specifikke behov. F.eks. Har salat forskellige behov end tomater. Derfor er det vigtigt at sikre, at lyset, du bruger, er specielt designet til den plante du vækster.

 

 

”Du som avler, hvad oplever du med Magnus-lys?”.

Den første oplevelse, jeg havde med Magnus-lys, var, at de sandsynligvis er det eneste mærke, der har søgt og udviklet efter den specifikke plantesort, men jeg indså hurtigt, at det specifikke spektrum af Magnus-lysene vil skabe en jævn vækst og en meget god blomst , på grund af det lang røde i lyset.

 

 

”Så hvorfor skulle du nøjagtigt anbefale at bruge Magnus LED vækstlys? Hvad er de største fordele og ulemper? ”.

Da Magnus LED vækstlys er det mest effektive lys i branchen lige nu, skaber det en effektivitet på 3,6 mikromol pr. joule. Dette antal er højere end alle de andre LED vækstlys producenter på markedet i dag. De ved, hvordan man gør væksten meget mere potent og med højt udbytte, når de producere Magnus LED vækstlys.

 

 

“Påvirker forskellige farver på lys på en eller anden måde væksten?”.

Planten absorberer normalt blåt og rødt lys for at skabe fotosyntese. Det blå lys giver korte internoder mellem stilkene. Rødt lys skaber større internoder mellem stilkene. Hvis du vækster med gult lys, absorberer planten ikke meget af det lysegule, fordi det ikke bruger meget af det til at skabe fotosyntese. Det grønne spektrum  vækstlys vil reflektere tilbage fra planten. Fordi bladene er grønne, reflekterer lyset helt ned til stilkene, så det får al den lysintensitet, det har brug for. Bare husk, at den ikke bruger meget grønt til at producere fotosyntese.

 

 

”I hvilken afstand fra LED vækstlyset skal planten være?”.

Det afhænger af lysets intensitet. Normalt anbefaler vi, at du hæver det, så planten indtager 550 mikromol PPFD. Når panelet er for tæt på planten, kan planten ikke indtage alt lyset. Dette kan brænde planten og ødelægge høsten. Normalt anbefaler vi, at du har mindst 60 cm imellem.

Flere indlæg

Besøg superseeds.dk

Hurtig og sikker fragt