WEEKEND UDSALG | SPAR 10% PÅ HELE SHOPPEN!

Brug rabatkoden: GROWEEKEND *Gælder ikke i forvejen nedsatte varer*

NYHED: Shogun Fertilisers | SPAR 20%

*Gælder kun lørdag og søndag UGE 22*

Hurtig og sikker levering

Vi sender pakken samme dag

Begynder tips når du dyrker med LED vækstlys

Dyrker du med LED vækstlys for første gang? Her er en hurtig guide, til at hjælpe dig med at få en klar forståelse af de fejl, du skal undgå, når du kultivere og blomstre planter under LED vækstlys.
Der er mange grunde til, at planteavlere ikke opnår et højt udbytte ved hjælp af LED vækstlamper i både rekreative produkter og medicinske produktioner. Vi håber, at denne artikel lyser de vigtigste faktorer, man skal have i tankerne, når de vokser med denne fantastiske nye teknologi!

Reduceret varme- og brandrisiko er en højt værdsat faktor i den beslutningsproces, som påvirker køb af LED vækstlys disse dage. Du vil have en stor fordel ved at holde dit dyrkningsrum på en temperatur, hvor du ikke stresser din plante med intens varme. På den måde har du lettere ved at opretholde en stabil fugtighed og temperatur, så din plante behøver ikke at arbejde hårdt på at fordampe vand gennem bladene. Hvis dine planter begynder at tørre og blive brændte, bliver du nødt til at bremse med dit strømforbrug eller øge afstanden til dine planter fra dit vækstlys.

At lægge utilstrækkeligt lys i dit grotelt eller grorum vil reducere dit udbytte i høj grad. Mange førstegangsavlere brænder sig selv, ved at investere i et billigt LED vækstlys, som ender med at give dem et meget lavt udbytte ved den første vækst. Det er vigtigt at maksimere output fra dit grotelt så meget som muligt, og det er derfor spild af penge, hvis du starter med det forkerte LED vækstlys.
Hvis dine blade pludselig begynder at strække sig ud i luften og stige op, kan det være en tidlig indikation af lysstress. Det betyder, at du bliver nødt til at hæve eller dæmpe dit vækstlys for at gøre planten mest effektiv til at forbruge lysets energi. Jo højere PPFD umol dine planter får desto mere co2 og gødning, vil være ødvendigt for at bevare evnen til at optage så meget lys som muligt. Det er meget vigtigt at opretholde den rigtige VPD, eftersom det vil resultere i 80% højere næringsstofoptagelse og en vækst så op til dobbelt så hurtigt.

Ved at vælge et hvidt / blåt lysspektrum i den tidlige vækstfase skaber du stærke planter med korte internoder mellem stilkene. Rødt lys og langt rødt, især i vækststadiet, vil resultere i stor strækning og anbefales derfor ikke til planter og frøplanter. I kloningsstadiet vil rødderne udvikle sig hurtigere og stærkere, hvis du tilføjer det røde spektrum i et hvidt lys. I blomstringsfasen vil langt rød blive meget vigtig ved at konvertere lyset til store potente blomster, men hvert LED vækstlys er forskellig, og derfor er du nødt til at vokse dine planter forskellige med hensyn til hvilket LED vækstlys du investerer i.

Du skal huske den rigtige tidsplan for din plantecyklus er 18/24 timers lys i det vegetative stadium og 12 timers lys i blomstringsstadiet. Det der sker, når du begynder at give feminiserede planter 12 timers lys, vil man simulere efteråret, og så ved din plante, at det er tid til at begynde at producere blomster i stedet for at vokse i størrelse. Dette vil give dig de bedste resultater for en feminiseret plante, mens du kan give en autoflower op til 17,5 timers lys i blomstringsstadiet.

Husk, at når du skifter til LED vækstlys, vil dit lys udsende mindre infrarødt lys og også mindre varme, dette er meget vigtigt at overveje, når du vander dine planter. Dine planter bruger mindre vand til at beskytte sig selv mod den varme, du lige har fjernet efter at have skiftet til LED vækstlys.

Flere indlæg

Besøg superseeds.dk

Hurtig og sikker fragt